Tensel ME 2006 izomstimulátor

47 562.- Ft
0 értékelés | Értékelje!
Raktáron
EP

A TENSEL ME 2006  végtagok pareticus, bénult izmainak rehabilitációja céljára, valamint inkontinencia esetén, nem ortézisként használt izomingerlő, két csatornás hálózati adapterrel működő 9 programos izomkezelő, galván-, és TENS készülék.

Alkalmazási területek:

 •  izomállapot felmérése a megfelelő kezelés kiválasztásához
 • inkontinencia kezelés (vizelet-, széklet-, és gáztartási zavarok legtöbb esetben gyors, sikeres kezelésére)
 • fájdalomcsillapítás
 • masszázs
 • iontoforézis
   

A Tensel Me 2006 készülék ELŐNYEI:

 • A kezelés során  1; 2; vagy 4 pár elektródával, akár 8 ponton végezhető EGY IDŐBEN TÖBB IZOM kezelése.
 • Izomkezeléskor az elektródapárok IDŐBEN ELTOLTAN KEZELnek, ezzel egy "TERMÉSZETES" izommozgást utánozva hatékonyabb kezelés végezhető.
 • Az ANTAGONISTA izmok egyidejű, természetes időkésleltetéssel végzett kezelése is megvalósítható ami a hatékonyságon túl minimalizálja, szinte kizárja az izomgörcsök kialakulásának valószínűségét
 • KISUGÁRZÓ fájdalmak kezelése ezért az egész "testhosszban" végezhető
 • fádalomcsillapítás esetén a FÁJDALOM TERÜLETE JOBBAN KÖZREFOGHATÓ
 • masszázs esetén az elektródapárok időben eltolt működése TERMÉSZETES MASSZÁZS ÉRZETet kelt, az ellazulás, a bővérűségkeltés hatékonyabb, pl. felfekvések környéki kezelése stb.
 • inkontinencia esetén a hólyag-, és a medencealapi izmok egyidejű kezelése végezhető

A készülék áramformái az adott izomállapotnak LEGMEGFELELŐBB HULLÁMALAKot alkalmazzák. A 9 programból kiválasztható az adott probléma kezelésére legalkalmasabb ÖNMŰKÖDŐ PROGRAM, nem szükséges bajlódni a bonyolult áramformák beállításával. Programkiválasztás után egyszerűen a Start gombbal indítható a kezelés.
A készülék kialakítása egyszerű, biztonságos házi alkalmazást tesz lehetővé. Elkerülhető a bejárás az intézeti kezelésekre és a kezelés napi két-háromszori alkalommal is végezhető, ezzel a kezeléssorozat hatékonysága jóval nagyobb.
Szelektív ingeráram kezelés: (1;2 és 3 program)
A teljes bénult, idegvezetés nélküli, általában gerincsérült vagy "helyi" sérülésből adódóan elhalt vagy szakadt idegvezetésű bénult izmok kezelésére is alkalmazzák.

A kezelés előrehaladtával az idegállapot helyreállásakor eltérő áramformára, a készülék egy másik programját használva szebben reagálhat az izom, gyorsabban gyógyulhat. Ezért fontos a kezelőorvossal, vagy gyógytornásszal, vagy fizioterápiás szakemberrel, vagy akár önállóan néhány havonta ellenőrizni a készülék többi izommozgató programjának hatását a kezelt izomra.
 

Hullámformák:
A háromszög impulzus kíméletes izomkezelést végez sérült vagy szakadt idegvezetésű izmokon (1;2 és 3. programok)
A négyszögimpulzus ép beidegzésű, de sorvadt izom kezelésére alkalmas valamint makacs fájdalmak csillapítására. (4 és 5-ös programok)
Hullámcsomaggal történő stimulálás: pl. 4; 6; 8 programok:
Ép beidegződésű izmok szebben reagálnak rá pl. inkontinencia, vagy részleges mozgatóizom bélnulások

 

TENS kezelés:
A bőrön át végezhető elektromos ideg ingerlés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = TENS), alkalmas izom és idegfájdalom csillapítására, A TENS kezelés segítségével a fájdalomérzet csökkenésére, fájdalomcsillapító szerek csökkentésére van lehetőség. Figyelem! A fájdalomcsillapítás TÜNETI kezelés, nem helyettesíti a fájdalom okának feltárását!

 

Mikor gyógyít a TENS?
-Az izmok kezelése, az inkontinens állapot helyreállítása nem csoda, hanem egyszerű jelenség. A hólyag-, medenceizmok, vagy mozgatóizmok elektromos kezelése hatására az érintett izmok megerősödhetnek, az addigi renyhe állapotuk miatt fennálló tünetek javulnak, megszűnnek!
-Idegbecsípődések
Masszázzsal, lazító kezelésekkel esély van a "becsípődött" ideg felszabadítására, ilyenkor a felépülés lényegesen gyorsabb. A kezelés lazító, fájdalomcsillapító, masszírozó hatású, ennek ellenére nem minden esetben elég önmagában a "becsípődött" ideg felszabadítására.
A Galvánkezelés (9.program) célszerű szakember felügyelete mellett végezni, mert óvatosságot és a bőrfelület folyamatos ellenőrzésését igényli a program használata, a szükségesnél hosszabb kezelés hatására esetlegesen kialakuló kellemetlen bőrpír elkerülése érdekében.

 

Tartozékok:
4 db gumielektróda
4 db nedvesíthető filcborító
2 db kábel csatlakozóval
Az elektróda rögzítéséhez bőrkímélő tapasz (de használhat gumipertlit, gézcsíkot, tépőzár-szalagot is)
Használati útmutató
Adapter
Külön rendelhető tartozékok:
-gumielektródák minden méretben (arc kezeléshez, tömegesebb izmok kezeléséhez, iontoforézishez, inkontinencia kezeléshez)
-Inkontinencia: hüvely és végbélszondák több méretben (FONTOS: klinikai vizsgálatok, tapasztalataink és a szakirodalom szerint szinte egyformán hatékony az inkontinencia kezelése a hagyományos felületi elektródák és a szondák használatával is. A szondák használata kényelmesebb, higiénikusabb így költségkímélés okán célszerű először a hagyományos, felületi elektródákat kipróbálni, és, ha nem elégedett az eredménnyel, akkor áttérni a költségesebb szondák használatára. )
-Öntapadó elektródák több méretben (nehezen elérhető pl. háti területek kezelésekor egyszerűbb az elektródák felhelyezése,)
-Pontelektróda az arcizmok, légzőizmok vagy gyermekek kezeléséhez
osztott kábel (4 elektróda együttes alkalmazásához, lebegőárammal) a fájdalom hatékonyabb közrefogásához, masszázshoz

Ezt a terméket még senki sem értékelte.

Legyen ön az első!

Írja meg véleményét

Hasonló termékek

Memóriahabos anatómiai nyakpárna

Huzata szellőzőnyílásokkal van ellátva

4 990.- Ft

Biofreeze spray 118ml

Fájdalomcsillapítás, mellékhatás nélkül!

3 860.- Ft

Mágneses derékszorító

16 db 1600 gauss erősségű mágnessel

7 500.- Ft

Lumbamed Plus Ágyék-keresztcsont ort.

Tehermentesíti az ágyékcsigolyákat

14 288.- Ft

QMED akupresszúrás szőnyeg kavicsos

Egyszerű használni mind beltéren, mind a szabadban.

5 800.- Ft