Ministim izomstimulátor

47 562.- Ft
0 értékelés | Értékelje!
Raktáron
EP

Használat előtt olvassa el a használati útmutatót és kérdezze meg kezelőorvosa véleményét! Indikáció: Végtagok pareticus, bénult izmainak rehabilitációja céljára, valamint inkontinencia esetén.
 A készülék az orvosi gyakorlatban legtöbbet használt, illetve leginkább bevált elektromos ingeráramok előállítására alkalmas. Tizenhétféle áramformája az elektroterápia igen széles területén teszi használhatóvá a készüléket. A galvánáram, a diadynamikus áramformák és a TENS hullámformák folyamatosan, a szelektív ingeráramok TASTER kapcsoló segítségével egyenként indíthatóak. A diadynamikus és szelektív hullámalakokhoz galvanikus komponens adható. A készülék kialakítása olyan biztonságos, hogy a kezelőorvos által előírt módon házi használatra, önkezelésre is alkalmas. A páciens áramütés elleni védelmét a hálózattól való biztonságos leválasztáson túl különleges védőáramkörök biztosítják. A kezelőelektródák helytelen érintkezése, vagy a kezelőkábel szakadása esetén a kezelőáram automatikusan visszaszabályozódik. A készülékbe fixen meghatározott, 15 perces kezelési időmérés van beépítve, ennek letelte után a készülék automatikusan kikapcsol.
Galván kezelés: A legegyszerűbb elektroterápiás kezelés, melynek segítségével fájdalomcsillapítást, helyi vérbőség előidézést lehet növelni.
Iontoforézis: 
A gyógyszerek, gyógyszeroldatok a polaritástól függően nemcsak galvánárammal, hanem egyenáramú komponenssel rendelkező ingerárammal is bevihetők.
Diadynamikus áram kezelés:
A kisfrekvenciás áramkezelések közül négy áramforma használata lehetséges a készülékkel. Ezen kezelés intenzívebbé tehető valamilyen iontoforézis egyidejű használatával.
Szelektív ingeráram kezelés:
A sorvadt vagy bénult sima és haránt-csíkolt izomzat specifikus kezelési lehetősége.
Hullámformák:
A négyszögimpulzus ép beidegzésű, de sorvadt harántcsíkolt izomzat repolarizációs képességének leküzdésére alkalmas.
Az exponenciális impulzus az elfajulást mutató bénult izomzat működtetéséhez szükséges nagyobb intenzitás fájdalom-mentes bevitelére alkalmas.
Hullámcsomaggal történő stimulálás:
A hullámformák négyszög vagy exponenciális burkolójú impulzusok lehetnek. A nagyobb, de ép beidegzésű sorvadt izom-csoport működtetésére az egyes impulzusok helyett hullámcsomaggal történő stimulálás alkalmasabb. Ha viszont nagyobb bénult izomcsoport stimulálása a cél, exponenciális hullámcsomag használata javasolt.
TENS kezelés:
A bőrön át végezhető elektromos ideg ingerlés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = TENS), alkalmas izom és idegfájdalom csillapítására, kisebb izmok elektromos tornakezelésére. A TENS kezelés segítségével a fájdalomérzet gyors, erőteljes csökkenésére, a gyógyulási folyamat gyorsítására van lehetőség.
Árban foglalt tartozékok:
2 db 50mm vezető gumi körelektróda
2 db 50x100mm vezető gumilap elektróda
4 db viszkóza nedvesítő kendő
2 db kezelőkábel csatlakozóval
2 db kezelőelektróda leszorító
Taster nyomógombos kapcsoló
Külön rendelhető tartozékok:
pontelektróda (kúpos, v. gömb, több méretben)
elektróda befogó
kowarschik elektróda

 

Ezt a terméket még senki sem értékelte.

Legyen ön az első!

Írja meg véleményét

Hasonló termékek

Vivafit harántemelő párna

A mosolygós lábakért!

2 100.- Ft

QMED akupresszúrás szőnyeg kavicsos

Egyszerű használni mind beltéren, mind a szabadban.

5 800.- Ft

Mágneses derékszorító

16 db 1600 gauss erősségű mágnessel

7 500.- Ft